Problém ekonomiky aj spotrebiteľa znížená kúpyschopnosť nepriaznivo vplýva na výrobu mlieka - Beňuška, Norbert
Výživné látky obsiahnuté v mlieku dôležité pre človeka. Prudký pokles spotreby mliečnych výrobkov a syrov na Slovensku v posledných rokoch. Pokles počtu dobytka, zvýšenie dojivosti dojníc. Dovoz a vývoz mliečnych výrobkov. Nákupná cena mlieka. Vysoká akosť slovenských mliečnych výrobkov. Ekonomická efektívnosť výroby a zvýšenie úžitkovosti mlieka.