Indonézia môže byť zlým príkladom pre ďaľšie krajiny regiónu - Hajko, Jozef
Finančná kríza v Ázii prerástla do otvorenej politickej krízy v Indonézii. Odstúpenie dlhoročného prezidenta Suharta. Sľubný hospodársky vývoj krajiny narušili nedostatky v politickej oblasti. Ekonomické zrútenie vplyvnej Indonézie by mohlo strhnúť do priepasti i susedné ázijské krajiny. Svetová banka prisľúbila krajine pomoc, ak nová vláda bude pokračovať v hospodárskych reformách a liberalizácii politickej sféry.