V krajine jazier a celulózy prísne ekologické normy prinášajú odmenu zo strany prírody - Farárik, Peter
Cestovanie zo Slovenska do Fínska. Všadeprítomné fínske lesy a drevo. Profil fínskej spoločnosti Kvaerner Chemetics zaoberajúcej sa výrobou technických prostriedkov pre výrobu celulózy a papiera. Spolupráca medzi Kvaerner Chemetics a Severoslovenskými celulózkami a papierňami v Ružomberku. Celulózka Metsä-Botnia vo fínskom Kaskinene. "Záhradné" mesto Närpes. Pohľad do života Fínov.