Chemický a farmaceutický priemysel - Piršel, Miroslav
Z obsahu: Výraznejšie prínosy z nových rozvojových kapacít v chemickom a farmaceutickom priemysle možno očakávať až okolo roku 2000. Nesúlad rastu cien materiálových vstupov a realizačných cien výrobkov poznačil efektívnosť výroby. Rozvojové programy vyžadujú v rokoch 1998 až 2005 investovať do odvetvia vyše 70 miliárd korún. Podľa lídrov slovenského chemického a farmaceutického priemyslu odvetvie prekonalo najhoršie obdobie a začína prosperovať.