Súčasný stav a ďalšie možnosti zahraničnoobchodnej spolupráce Slovenskej republiky s vybranými rozvojovými krajinami - Michník, Ľubomír
Analýza súčasného stavu spolupráce Slovenskej republiky s rozvojovými krajinami. Možnosti prieniku slovenských subjektov na trhy rozvojových krajín - krajiny juhovýchodnej Ázie, Latinská Amerika, vybrané krajiny subsaharskej Afriky. Presadzovanie proexportnej politiky SR voči rozvojovým krajinám - konkretizácia postupu - zvyšovanie priameho exportu tovaru, vývoz investičných celkov a účasť vo verejných súťažiach.