Obchodování s deriváty na akciové indexy středoevropských zemí na rakouské derivátové burze - Jílek, Josef
Obchodovanie s burzovými derivátmi sa v Rakúsku realizuje na rakúskej derivátovej burze Österreichische Termin - und Optionsbörse (ÖTOB). Rozsah obchodovania. Obchodovanie s futures a opciami na akciový index ATX (Austrian Traded Index). Princíp market-makerov. Indexy CECE - nové derivátové produkty založené na tzv. "rodine akciových indexov" (traded index family). Produkty ÖTOB založené na rodine akciových indexov. Členstvo v clearingovom centre ÖTOB.