Historie vzniku bankopojišťoven (na příkladu Francie) - Kolcunová, Eva
Novým subjektom finančného trhu sú bankopoisťovne - jedna z foriem bankových holdingových spoločností. Spoločná história bánk a poisťovní od stredoveku až po súčasnosť.