Konfrontačné problémy rozvoja ľudských zdrojov v Európe a u nás - Tuma, Miroslav
Základné problémy súčasnej Európy. Vzdelanie a nové technológie ako rozhodujúci faktor ovplyvňovania zmien v spoločnosti. Súvislosti medzi rýchlou zmenou spoločnosti a pomalým rozvojom školstva. Problémy rozvoja ľudských zdrojov. Stratégia filozofie kontinuálneho vzdelávania.