Vývoj českého pojišťovnictví v evropském kontextu - Uzel, Vlastimil
Stav českého poisťovníctva z hľadiska zladenia s požiadavkami EÚ. Regulácia a samoregulácia finančných služieb. Príprava poisťovníctva na členstvo ČR v EÚ. Problematika spolupráce medzi štátom a súkromnými poistiteľmi.