Pád múru - Socioekonomická interpretácia jeho následkov - Matzner, Egon
Spoločensko - ekonomický kontext západného sveta po roku 1989. Medzinárodný menový poriadok a deregulácia kapitálových trhov. Vytvorenie Európskej hospodárskej a menovej únie. Teória hier a proces rozpadu súčasných inštitúcií. Význam verejných záujmov a úloha spolupráce ako nástroja na ich dosahovanie. Nadradenosť cieľov monetárnej stability ako hlavná hrozba pre sociálny štát. Náčrt prokooperatívneho socioekonomického kontextu.