Vybrané kapitoly z histórie daňovej sústavy na Slovensku - prepychová daň - Grúň, Ľubomír
Prepychová daň a daňové reformy na Slovensku do roku 1948. Genéza vývoja prepychovej dane na Slovensku a základné črty jej právnej úpravy. Predmet, subjekt, základ a sadzba prepychovej dane. Vznik daňovej povinnosti, splatnosť a spôsob platenia dane. Stručná rekapitulácia účinnosti právnej úpravy prepychovej dane.