Sociálna situácia nemá byť prekážkou vzdelania možnosti a podmienky multizdrojového financovania slovenských vysokých škôl - Straka, Pavel
Význam interakcie medzi školami a firmami. Pomoc vysokých škôl v aktívnej politike zamestnanosti. Problematika financovania rekvalifikácie. Návrh spolupráce medzi vysokými školami a trhom práce. Ďalšie možnosti získania financií pre vysoké školy (sponzoring, program PHARE a systém celoživotného vzdelávania).