Menová integrácia pred Maastrichtskou zmluvou - Oberhauser, Ján Artur
Delorsova správa, jej chápanie a trojetapový plán. Reálny obsah prvej etapy, jej podstata. Rekapitulácia doteraz dosiahnutých výsledkov, vymedzenie úloh pre nasledujúce obdobie. Druhá etapa - vznik Európskej menovej inštitúcie (ďalej len EMI). Koncepcia a hlavné úlohy EMI. Tretia etapa - náhrada EMI inštitúciami Menovej únie. Smery nástupu spoločnej meny.