Model hypotekárnych záložných listov v strednej Európe - Múčková, Viktória
Typickým európskym reprezentantom modelu špecializovaných hypotekárnych bánk je Nemecko. Právna úprava hypotekárneho bankovníctva v Nemecku. Základné charakteristiky hypotekárneho bankovníctva v strednej Európe: Česko, Slovensko, Maďarsko, Poľsko.