Banková legislatíva - Sobek, Otto
Z obsahu: Banková legislatíva v Európskej únii a v transformujúcich sa ekonomikách. V Maďarsku majú už aj konsolidovaný dohľad nad bankami. V Poľsku za bankový dohľad zodpovedá prezident centrálnej banky i minister financií. V Slovinsku je dohľad aj nad inštitúciami prepojenými s bankami. V ČR veľkou novelou zákona o bankách výrazne posilňujú bankový dohľad. Slovenský zákon o bankách potrebuje ďalšiu veľkú novelu.