Možnosti uplatňovania nákladov v manažérskom rozhodovaní - Bujnová, Darina
Vzťah medzi výnosmi, nákladmi a hospodárskym výsledkom. Manažérske chápanie nákladov. Plánovanie úspor nákladov. Kritické využitie výrobných kapacít a kritický objem výroby. Stanovenie kritického objemu výroby a kritického využitia výrobnej kapacity. Limit variabilných nákladov pri požadovanej miere rentability. Stanovenie minimálnej úrovne ceny. Situačné príklady.