Cenové kalkulácie na základe neúplných nákladov - Serina, Pavol
Používanie kalkulácií s neúplnými nákladmi, ktoré slúžia k operatívnemu rozhodovaniu. Touto metódou tzv. direct costing sa prepočítava tzv. krycí príspevok výrobku, t.j. príspevok na krytie fixných nákladov a zisku. Vymedzenie základných pojmov kalkulácií. Kalkulácia nákladov. Neúplná kalkulácia. Rozčlenenie nákladov. Vyčlenenie variabilnej časti réžie z celkových režijných nákladov.