Poistenie právnej ochrany (alebo: ako sa poistiť pre prípad potreby právnej pomoci) - Fekete, Štefan
Poistenie právnej ochrany ako samostatného poistného odvetvia. Právna úprava poistenia právnej ochrany. Pojem poistenia právnej ochrany a jeho základné parametre. Rozsah poistnej ochrany. Výluky z poistenia. Práva a povinnosti poisteného a poisťovne. Výber právneho zástupcu. Druhy poistenia právnej ochrany: na motorové vozidlo, na vodiča, v oblasti súkromia, výkonu živnosti a podnikateľskej činnosti, pracovnoprávnych vzťahov, právnych vzťahov zo sociálneho a zdravotného poistenia, poskytovania právnych rád, v oblasti zmluvných vzťahov a i.