Tvorba cien pohostinských služieb - Gúčik, Marián
Objasnenie otázok tvorby cien v podmienkach pohostinských podnikov. Koncepcie tvorby cien. Cena tovaru a služieb. Kalkulácia cien jedál a nápojov. Kalkulácia pomocou prirážky. Kalkulácia pomocou pomerného rozdelenia nákladov. Minimalizácia nákladov. Rozdelenie tržieb na tovarové skupiny. Trhová diferenciácia kalkulačného koeficienta. Ilustračné príklady. Zhodnotenie.