Baníctvo na Slovensku - Hirman, Karel
Z obsahu: V minulom roku došlo k stabilizácii ťažby nerastov, ťažba uhlia a magnezitu zaznamenala mierny rast. V Košiciach ťažba a spracovanie magnezitu vstáva z mŕtvych. Želba Spišská Nová Ves oživuje ťažbu v päť rokov konzervovanej bani. Spoločnosť Rozmin chce v Gemerskej Polome rozbehnúť v septembri otvárku ložiska mastenca.