VSŽ Holding môže v Slovenskej poisťovni za 300 mil. Sk získať až 52-percentný vlastnícky podiel - Kovalčík, Ján
Fond národného majetku (FNM) ako väčšinový vlastník Slovenskej poisťovne (SP). Zhoršenie finančnej situácie FNM. Snaha VSŽ Holding získať majoritný podiel v SP zvýšením základného imania. Zvýšenie základného imania musí schváliť valné zhromaždenie SP. Unikátna ročná lehota na upisovanie novovydaných akcií. SP vlastní zaujímavé majetkové účasti.