Daňová stratégia obcí a miest k získaniu zdrojov daňovou konkurenciou - Burák, Emil
Nevyhnutnosť finančnej optimalizácie a intenzifikácie domácich zdrojov. Nedostatok financií v územnej správe. Hľadanie finančných zdrojov v rámci skupiny priamych daní. Požiadavky vyššieho podielu daní pre regióny. Význam daňovej konkurencie. Skúsenosti vyspelých ekonomík - príklad USA. Fenomén daňovej konkurencie v podmienkach SR.