Zo Správy o sociálnej situácii obyvateľstva SR v roku 1997
Plnenie cieľov novej sociálnej politiky. Koncepcia politiky zamestnanosti. Zákon o zamestnanosti č. 387/1996 Z.z. Základné sociálno-ekonomické charakteristiky. Pracovné aktivity. Sociálne zabezpečenie. Vývoj životnej úrovne. Výnos Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky z 1. júna 1998 č. 730/98-III/11 o rozšírení záväznosti kolektívnej zmluvy vyššieho stupňa.