Slovenské pasívum v obchode s Ukrajinou sa prehlbuje - Hirman, Karel
Zhoršovanie pozície Slovenska v obchode s Ukrajinou, prehlbovanie záporného salda. Narastanie dovozu z Ukrajiny a stagnácia vývozu na Ukrajinu. Potreba priamej účasti slovenských podnikateľov na ukrajinskom trhu, nielen formou zasielania ponúk. Snaha obchodno-ekonomického oddelenia slovenského veľvyslanectva v Kyjeve pomáhať slovenským podnikateľom presadiť sa na Ukrajine. Obmedzovanie dovozu na Ukrajine.