Obec a financovanie verejnoprospešných služieb - Králik, Ján
Základný rozpor medzi narastajúcimi požiadavkami občana na verejnoprospešné služby a rozpočtami samosprávy. Nákladovosť verejnoprospešných služieb. Tvorba rozpočtov miest a obcí ako zdroj napätia medzi predstaviteľmi samospráv a vládnymi inštitúciami.