V ekonomike ekonomické zákony vo futbale platia futbalové pravidlá a v hokeji hokejové - Husár, Jaroslav
Polemické úvahy o teoretickej práci Jaroslava Zapletala, názorové nezrovnalosti uplatnenia metodológie exaktných prírodných vied pri formulovaní modelov. Phillipsova krivka a teória racionálnych očakávaní podľa J. Zapletala.