K problematike postavenia práva životného prostredia v systéme práva - Košičiarová, Soňa
Právnoteoretický rozbor postavenia práva životného prostredia v systéme práva Slovenskej republiky. Právo životného prostredia ako súčasť verejného a súkromného práva. Doterajšie diferencovanie práva podľa systému základných diferenčných kritérií a postavenie práva životného prostredia v rámci tohto systému. Predmet a charakteristika právnej regulácie starostlivosti o životné prostredie.