Evropská měnová unie - rival USA - Ziegler, Kamil
Zavedenie jednotnej európskej meny euro od 1. 1. 1999 ako významný krok Európy v posilnení svojej pozície v globálnej ekonomike. Riadenie menovej politiky v krajinách EMU. Ekonomicko-politické vzťahy EMU, Japonska a USA. Porovnanie základných údajov. Podiel na svetovom obchode, kapitálové trhy, rast HDP, miera nezamestnanosti, fiškálna politika, menová politika, výmenné kurzy a devízové rezervy.