Zdravie je v rukách pacienta sú dva rozdielne systémy poskytovania zdravotníckych služieb - Kleskeň, Peter
Situácia zdravotníctva po roku 1989. Pokusy o vytvorenie dokonalého systému zdravotnej starostlivosti. Hazardovanie asociálnych komunít so zdravím na úkor produktívnych občanov. Nedostatočná starostlivosť štátu o ochranu, podporu a rozvíjanie zdravia. Úlohy Národnej zdravotníckej služby (NHS). Zdravotníctvo vo Veľkej Británii ako príklad prepracovaného rozhodovacieho systému. Rozhodovací proces v poisťovacom systéme.