Komunálne dlhopisy sa aj na Slovensku môžu stať významným nástrojom financovania obcí a miest - Palko, František, 1972-
Hospodárenie obcí a miest na Slovensku, financovanie investičných potrieb. Nedostatočné využitie nástrojov kapitálového trhu - v prípade obcí a miest vo vyspelom svete sú to komunálne dlhopisy. Príčiny nedostatočného využitia komunálnych dlhopisov pri financovaní investičných potrieb v SR. Absencia objektívnej cenotvorby.