Menová politika a rozpočtová politika - Sobek, Otto
Menová politika štátu ako integrálna súčasť celkovej hospodárskej politiky. Konflikt záujmov medzi rozpočtovou a menovou politikou. Vplyv menovej politiky na agregátny dopyt. Ovplyvňovanie agregátneho dopytu fiškálnou (rozpočtovou) politikou. Názory ekonómov na deficitný štátny rozpočet. Hodnotenie deficitu štátneho rozpočtu. Otázky reálnej (konečnej) účinnosti štátnych investícií. Názory na rozsah vytláčania súkromných investícií štátnymi (crowding out).