Tatramat Poprad diverzifikuje výrobu cez spoločný podnik Scametatra - Immer, Ján
Hospodárenie Tatramatu, a.s. Porad v r. 1997. Pokles odbytu na ukrajinskom a ruskom trhu a niektorých trhoch krajín SVE. Ako významné pozitívum spoločnosť považuje zvýšenie vývozu ohrievačov do ČR. Pre spoločnosť je dôležité 75 perc. vyrobeného tovaru predať v zahraničí. Vytvorenie spoločného podniku Scametatra, a.s. Poprad s talianskym partnerom Scamemastaf.