Pamätná zlatá minca svetové dedičstvo UNESCO - Spišský hrad a kultúrne pamiatky jeho okolia - Flaché, Dagmar
V rámci emisných plánov pamätných mincí vydala NBS v auguste 1998 pamätnú striebornú mincu s motívom Spišského hradu a kultúrnych pamiatok jeho okolia a v súčasnosti pripravuje emisiu zlatej pamätnej mince.