Finanční kriminalita a vybrané otázky její kontroly - Novotný, Oto
Hospodárska kriminalita ako relatívne nový pojem v kriminológii. Členenie hospodárskej kriminality podľa nemeckého kriminológa G. Kaisera. Popis súčasnej hospodárskej kriminality v Českej republike a jej štatistika za rok 1997. Finančná kriminalita ako časť hospodárskej kriminality ohrozujúca fungovanie kapitálového trhu a finančných inštitúcií.