V obchode s Taiwanom je Slovensko naďalej vysoko pasívne - Nagyová, Izabela
Ekonomicko-obchodná spolupráca medzi Slovenskom a Taiwanom. Možnosti prehĺbenia vzájomných obchodných kontaktov. Obrat vzájomného obchodu vykazoval nízku dynamiku rastu. Vývoz SR na Taiwan, dovoz z Taiwanu. Taiwan môže pre Slovensko slúžiť ako odrazový mostík pre celú oblasť juhovýchodnej Ázie. Okrem obchodu je tam aj priestor pre investície a zakladanie spoločných podnikov.