Daňová neutralita - metóda zápočtu alebo metóda vyňatia - Adame, Ľubica
Ekonomické dôsledky metódy zápočtu a metódy vyňatia. Neutralita exportu kapitálu. Neutralita importu kapitálu. Výhody a nevýhody jednotlivých prístupov k princípu neutrality. Prístupy k tejto problematike z pohľadu slovenských daňových zákonov. Medzinárodné zmluvy o zamedzení dvojakého zdanenia.