Na Slovensku ponúka letecké služby viac ako tridsať firiem - Blažej, Ján
Podľa nového leteckého zákona č. 143/1998 musí každý letecký prevádzkovateľ požiadať o nové prevádzkové povolenie od 1.1.1999. Najstaršou slovenskou leteckou spoločnosťou je Slov Air, a.s. Bratislava. V máji r. 1998 začal lietať slovenský národný letecký dopravca Slovenské aerolínie (SA), a.s. Bratislava. Najmenšou spoločnosťou na pravidelných linkách je SK Air, s.r.o. Bratislava.