Ekologická politika. Strany a hnutia "zelených" ako subjekty politických systémov vybraných európskych krajín a USA - Júda, Vieroslav
Všeobecné vymedzenie pojmov životné prostredie, ekologická politika. Všeobecné dôvody rozvoja ekopolitiky a jej ideologické základy. Hnutia ochrancov prírody, strany zelených ako subjekty ekopolitiky vo vybraných európskych krajinách a v USA. Strana zelených na území Slovenska. Postavenie ochrancov prírody v politickom systéme USA.