Mezinárodní měnový fond sleduje postup Evropské unie k euru - Trakal, Stanislav
Medzinárodný menový fond sleduje jednotlivé kroky Európskej únie k vytvoreniu hospodárskej a menovej únie s jednotnou menou euro. V analýzach sa zameriava na tieto oblasti: menová politika, fiškálna politika, finančné trhy. Účinok eura na tranzitné ekonomiky pridružených krajín k EÚ a na rozvojové krajiny.