Predikcia vývoja makroekonomických ukazovateľov slovenskej ekonomiky na roky 1998 až 2000 - Páleník, Viliam
Súčasťou národohospodárskeho výskumu a východísk hospodárskej politiky je analýza a predikcia makroekonomického vývoja. Predpoklady modelovej predikcie. Predikcia makroekonomických ukazovateľov slovenskej ekonomiky: inflácia, trh práce a mzdy, zahraničný obchod a saldo platobnej bilancie, menový vývoj, štátny rozpočet, hrubý domáci produkt.