Účtovanie faktoringu a forfaitingu - Takátsová, Mária
Účtovanie faktoringu. Faktor po preverení bonity dodávateľa a odberateľa pohľadávku schváli, t.j. odkúpi ju od dodávateľa. Účtovanie forfaitingu. Forfaiter odkupuje od predávajúceho pohľadávku s odloženou splatnosťou. Forfaiter v rámci odkupu pohľadávky vyplatí pohľadávku po zrážke diskontu. Metodika účtovania.