Multiplikační efekty cestovního ruchu v regionu - Pellešová, Pavlína
Ekonomické funkcie cestovného ruchu. Príjmová funkcia - multiplikačný efekt. Výrobná funkcia - efekt tvorby hodnôt t.j. pridaná hodnota. Funkcia zamestnanosti. Funkcia platobnej bilancie cestovného ruchu. Vyrovnávacia funkcia. Prínosy rozvoja cestovného ruchu na danom území a multiplikačné efekty v regióne. Model dôchodok - výdavky. Model AS - AD.