Korauš, A.: Bankovníctvo na Slovensku (kritériá a kontext vstupu do Európskej únie). Bratislava, Sprint 1997, 196 s. - Šíbl, Drahoš
Recenzovaná publikácia sa skladá z troch kapitol, ktoré sa členia na subkapitoly. Práca si kladie za cieľ analyzovať bankový sektor na Slovensku z pohľadu perspektívy nášho vstupu do EÚ. Je pomôckou pre pracovníkov praxe, ale aj pri vzdelávaní ekonómov na vysokých školách.