Základné prvky daňovej techniky v Slovenskej republike - Jánoš, Daniel
Všeobecne možno v daňovej teórii zadefinovať šesť základných kritérií, ktoré vymedzujú hranicu medzi jednotlivými daňami. Sú to: 1. subjekt a platiteľ dane, 2. predmet dane, 3. sadzba dane, 4. určenie dane, 5. spôsob platenia dane a 6. dátum splatnosti dane. Príklady.