Vývoj finančnej situácie slovenských podnikov v rokoch 1993-1997 - Zalai, Karol
Vývoj finančnej situácie slovenských podnikov za päť rokov existencie samostatnej slovenskej ekonomiky. Veľkosť a štruktúra analyzovaného súboru podnikov. Charakteristika finančnej situácie podnikov na základe pomerových finančných ukazovateľov: likvidita, zadlženosť, aktivita, rentabilita. Diferencovanosť podľa právnej formy podniku. Hodnotenie finančnej situácie podľa OKEČ - hlavné skupiny a vo vybraných odboroch.