Finančný trh Európskej únie pod vplyvom svetových zmien začína meniť svoju tvár - Palko, František, 1972-
Vyspelé krajiny sveta venujú významné miesto problematike finančných trhov - ich regulácii a koordinácii. Vplyv globalizácie a spoločnej meny euro na finančný trh Európskej únie. Rozšírenie sekuritizácie - zotieranie hraníc medzi bankovými a kapitálovými trhmi. Inštitucionalizácia finančných trhov. Vznik nových finančných produktov.