Demonopolizácia prirodzených monopolov stagnuje - Sotník, Alexander
Vznik a existencia monopolov. Vymedzenie pojmu regulácia. Trh a jeho sklon k liberalizácii. Prirodzené monopoly v podmienkach Slovenskej ekonomiky. Hlavné zásady regulácie jednotlivých subjektov v postavení prirodzených monopolov. Štátna správa a monopoly. Návrh zákona na reguláciu prirodzených monopolov.