Po druhom Švajčiarsku ani stopy
Podnikateľská sféra ako problém slovenskej ekonomiky. Nedostatočné prispôsobenie sa podnikateľskej sféry vonkajším podmienkam. Nevhodná štruktúra vlastníkov. Korupcia a klientelizmus. Reštrukturalizácia a zadlženosť slovenskej ekonomiky. Obchodná bilancia Slovenskej republiky. Stagnácia konkurencieschopnosti. Opatrenia na ozdravenie priemyslu. Opatrenia na ochranu hospodárskej súťaže. Opatrenia na oživenie strojárstva. Opatrenia na ozdravenie bankového sektora.