Inventarizácia majetku a záväzkov - Kuková, Emília
Ustanovenia zákona č. 563/1991 Zb. o účtovníctve v ktorých je zakotvená povinnosť účtovnej jednotky vykonať inventarizáciu majetku a záväzkov. Fyzická a dokladová inventúra. Postup pri vykonávaní inventarizácie. Inventarizačná komisia. Inventúrne súpisy. Porovnanie fyzického a účtovného stavu. Inventarizačné rozdiely. Inventarizačné zápisy. Účtovanie inventarizačných rozdielov. Vzájomné vyrovnávanie mánk a prebytkov.