Obyvateľstvo Slovenska v roku 1997 a výhľad do roku 2005 - Tirpák, Michal
Analýza jednotlivých demografických charakteristík v roku 1997 v kontexte za päťročné obdobie od vzniku samostatnej Slovenskej republiky, t. j. v rokoch 1993-1997. Sobášnosť a rozvodovosť. Pôrodnosť a potratovosť. Úmrtnosť a príčiny smrti. Migrácia obyvateľstva. Prírastky, štruktúra a počet obyvateľov. Medzinárodné porovnanie vekového zloženia obyvateľstva.